Management Strategic. Curs Acreditat ANC

Share Post:

Share on facebook
Share on linkedin
Share on twitter
Share on pinterest
Share on email
Silhouetted man stopping collapsing dominos

AFACERILE DE SUCCES AU NEVOIE DE STRATEGII AMBIȚIOASE

În prezent, orice business indiferent că are 5000 sau 5 angajați are nevoie de un management strategic adecvat. Pe scurt, acest lucru implică utilizarea și organizarea resurselor unei firme astfel încât să își atingă scopurile și obiectivele propuse. Strategiile sunt dezvoltate și utilizate urmărind ca firma să atingă cel mai înalt nivel de eficiență posibil. În mod pragmatic, managementul strategic implică mai multe aspecte:

  • cultura organizațională;
  • bazele afacerii și organizațiile implicate;
  • aptitudinile și punctele forte ale angajaților.
 

Într-o reprezentare plastică a ceea ce presupune managementul strategic, putem considera modelul antreprenorului din epoca de piatră:

  • Primul antreprenor cunoscut a avut brilianta idee de a construi unelte din piatră și lemn pentru a-și captura cina, după ce a realizat cât de dificil este de prins o căprioară doar cu mâinile.
  • Astfel s-a realizat prima tranzacție după ce a vândut sulițe unor oameni pricepuți în arta vânatului. 
  • Având succes, antreprenorul a realizat că are nevoie să implementeze strategii de management strategic.
  • Pentru început, a pornit cu identificarea obiectivelor și anume creșterea vânzărilor instrumentelor construite. Și-a propus ca într-o perioadă de un an să vândă 250 de sulițe și 250 de seturi de arcuri cu săgeți. 
  • Al doilea pas a fost să își organizeze resursele pentru a-și atinge obiectivul, astfel el a angajat câțiva oameni care să se ocupe de colectarea materiei prime, a învățat câțiva muncitori cum să utilizeze materia primă pentru a putea construi uneltele și în final a angajat o echipă de marketing și vânzări care să călătorească prin sate și să încheie afaceri. 
  • În final, managementul strategic utilizat de antreprenor i-a dus succes în afacere prin utilizarea materialului procurat pentru a produce bunuri de calitate și prin găsirea unei piețe pe care să le vândă.
 

Companiile de succes au succes datorită unui management strategic eficient. Cheia în deschiderea și conducerea unei afaceri o reprezintă stabilirea obiectivelor, planificarea modului în care acestea vor fi atinse și modalitatea în care firma este organizată astfel încât să maximizeze toate oportunitățile care pot apărea.

_________________________________________________________________________

CURS DE MANAGEMENT STRATEGIC (Cod COR Manager de inovare)

Stay Connected

More Updates